Nádivka
Trénujeme na Velikonoce
Jak znáte nádivku vy?
Co nesmí chybět na vašem velikonočním menu?
Beránek, mazanec… Podělte se!
Nádivka
Tradiční nádivka se připravovala bez housek a to svařením mléka a krupice. Svařila jsem tedy 1 l sojového mléka s 300 g špaldové krupice než vznikla kaše. Tu jsem ochutila kurkumou, muškátovým oříškem, čenou solí, pažitkou, libečkem, uzeným tofu orestovaným na cibulce s červenou řepou a petrželem. Místo tradiční kopřivy jsem použila mátu.
Vzniklou směs rozdělíme do rostlinným tukem vymazaných zapékacích misek a pečeme cca 30 minut na 200° C – než navrchu vznikne kůrčička (já ji trošku připálila…)
Podáváme se špenátem, ředkvičkami a balsamicem.
Leave a Reply
Want to join the discussion?Feel free to contribute!