Koprovka tentokrát s vajíčkovým knedlíkem
Knedlík
2,5 hrnku špaldové mouky
hrnek burizonů
necelý hrnek vody
sůl/vulkanická sůl
třetina pytlíku kypřícího prášku
kurkuma
Vypracujeme těsto, oddělíme z nej cca jednu čtvrtinu, do které přimícháme vulkanickou sůl a kurkumu. Vytvoříme dva válečky. Ze zbytku těsta vytvoříme dvě placky, do kterých zabalíme žluté válečky a vzniknou tak cca 12 cm dlouhé šišky o průměru 5 cm. Vaříme 20 minut. Krájíme nití.
Omáčka
Kolik oleje (rýžový) tolik mouky (špaldové). Romícháme si jíšku, podlejeme zeleninovo-koprovým vývarem, řízneme sojovou smetanou, dochutíme octem a sladidlem (dala jsem sirup z agáve), špetkou soli a sekaným čerstvým koprem.
Sojový plátek je vařený v zeleninovo-koprovém vývaru, naložený v oleji, kopru, cibuli a láku z okurek. Pečený dozlatova.
Leave a Reply
Want to join the discussion?Feel free to contribute!